Holtan találták pasadenai otthonában Teena Marie amerikai rhythm and blues énekesnőt - közölte a los angelesi rendőrség hétfőn. Az 54 éves korában elhunyt Marie legnagyobb slágereit a nyolcvanas években adta elő: közülük az "I Need Your Lovin" és a "Lovergirl" voltak a legismertebbek.

A rendőrség tájékoztatása szerint Marie holttestére Los Angeles Pasadena nevű külvárosában találtak rá. A mentősöket az énekesnő lánya hívta ki, miután észrevette, hogy anyja ájultan fekszik otthonának egyik szobájában. Marie halálának pontos okát egyelőre nem közölték. Teena Marie nyolc éves korában kezdett el énekelni, és érettségi után rögtön szerződést kapott a híres Motown lemeztársaságnál: a cég többek közt Diana Ross vagy a The Jackson 5 albumait adta ki.

Az énekesnő a Motown egyik stúdiójában találkozott Rick James-szel, aki Marie mentora, társzenésze és szeretője is volt. A férfi lett a producere az énekesnő 1979-es debütáló albumának, a "Wild and Peaceful"-nak, amelyről az első sláger a Rick James-szel közösen énekelt duett, az "I'm a Sucker for Your Love" lett. Marie lánya, Alia születése után, az 1990-es évek elején eltűnt a reflektorfényből. 2004-ben már saját maga lett a producere új albumának, a "La Dona"-nak, amelyen szerepelt a "Still in Love" is, a dalt Grammy-díjra is jelölték.