Már csak másfél hétig jelentkezni a Világ Második Legjobb Állására. Annak, aki megkapja a munkát, az lesz a feladata, hogy luxuskörülmények között bejárja a világ legszebb tájait, egy videoblogon és internetes naplón keresztül pedig tesztelje, véleményezze az utakat. A győztes pályázó fizetést is kap: hat hónapra egymillió forintot. "

A világ legjobb állását" 2009-ben, a Queensland Idegenforgalmi Hivatal hirdette meg. Azóta számos hasonló kampány indult a világ minden táján, így most Magyarországon is. A két kezdeményezés ugyanakkor koncepciójában, lépéseiben más. A magyar szervezők megkeresték a tavalyi kampány megbízóit, akik támogatásukról biztosították a hazai kezdeményezést, és sok sikert kívánnak minden jelentkezőnek. A Világ Második Legjobb Állására január 9-ig lehet jelentkezni. A legjobb pályázó féléven át havonta egy különleges utat, és a hat hónapra egymillió forintot nyer.

A győztes feladata lesz, hogy mindent kipróbálva tesztelje és véleményezze az utakat a világ legszebb tájain, és az élményeiről folyamatosan beszámoljon videoblog és internetes napló formájában. A munkára a www.alegjobballas.hu weboldalon jelentkezhetnek az érdeklődők.