A görögországi Halkidikin egy család elkészítette a világ legnagyobb kecskesajtját- közölte hétfőn a görög média. Az egy tonnás sajt, amelyből a városka minden lakója jól lakhatna, még nem kapta meg a hivatalos elismerést a Guinness Rekordok Könyvétől. A sajtot 15-en készítették, 85 ezer liter kecsketejből.

A család azt nyilatkozta, hogy két évvel ezelőtt fogant meg az ötlet, de csak néhány napja döntöttek úgy, hogy az összegyűjtött tejjel belevágnak a hatalmas sajt elkészítésébe. A munkában barátok, ismerősök, helybeliek is segítették a családot. A családfő azt mondta, hogy várják a Guinness ellenőreit, addig pedig még csak megkóstolni sem lehet a gigantikus sajtot, ami egy tartályba érik.

Az ellenőrök néhány napon belül megérkeznek, és akkor hitelesíthetik a rekordot, amire a család nagyon vár. A családfő szerint 15-en dolgoztak a sajton, amihez 85 ezer liter kecsketejet használtak fel. A munkában résztvevő egyik barát azt nyilatkozta, hogy a szárítás volt a legnehezebb fázis."A sajtnak nyugalom kell az éréshez, ezért békében kell hagyni, majd ha a Guinness ellenőrei hitelesítették, akkor lehet megzavarni, és nekilátni kézzel az evésnek"- jelentette ki a családfő.