Michael Jackson volt orvosának ügyvédei azzal fognak érvelni a tárgyalás előtti keddi meghallgatáson, hogy a néhai popsztár megölte magát - közölték hétfőn a jogászok, Los Angelesben. Az ügyészség tavaly februárban emelt vádat Dr. Conrad Murray ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

Michael Jackson 2009 júniusában halt meg Los Angeles-i otthonában. A halottkém vizsgálata szerint halálát egy Propofol nevű altató okozta, de testében más gyógyszerek - nyugtatók, fájdalomcsillapítók és élénkítő szerek - nyomait is kimutatták. Az eddigi hivatalos verzió szerint a gyógyszereket orvosa, Conrad Murray adta be neki, hogy az énekes aludni tudjon.

Murray ügyvédei azt állítják, hogy azon a bizonyos napon az orvos nem volt a szobában, és Jackson, miután felébredt, önmagának adta be intravénásan a halálos adag nyugtató koktélt. Erre az érvelésre a múlt héten utalt David Walgren kerületi ügyész helyettes, aki az előzetes meghallgatáson kijelentette:"Egyértelmű, a védelem előáll azzal az elmélettel, hogy az áldozat végzett magával. Nem fogják ezt feltétlenül így kimondani, de az érvelésük ebbe az irányba tart majd."

Kedden azt kell eldöntenie a Los Angeles-i Felsőbíróság bírájának, Michael Pastornak: elég bizonyíték áll-e rendelkezésre ahhoz, hogy Murray ellen megindítsák a pert. Az ilyenkor szokásos eljárás során néhány tanút hallgatnak meg, de a Los Angeles Times szerint azonban az ügyészek legalább 35 tanút akarnak felvonultatni, köztük orvosszakértőket, biztonsági őröket, nyomozókat.