A betörők még a lakásban voltak, amikor Demcsák Zsuzsa csütörtök délután hazaért gyerekeivel: a tettesek az erkélyen át elmenekültek, és bár csak egy laptopot vittel magukkal, ez is elég nagy veszteség a műsorvezetőnek.

„A helyszínelők késő estig nálunk voltak, nagyon lelkiismeretesen dolgoztak, felderítették, hogy merre mentek el a betörők. Nagy valószínűség szerint ketten voltak, és míg az egyikük behatolt, addig a másik a környéket fürkészte. A legnagyobb kárt azzal okozták, hogy elvitték a laptopot, benne voltak a dokumentumaim 12 évre visszamenőleg, az összes fotónk a gyerekek egyhetes képeitől kezdve egészen mostanáig. Belegondolok és sírni tudnék, mert ez pótolhatatlan” – nyilatkozta a Blikknek Demcsák, aki saját bevallása szerint rettenetesen megijedt, remegő kézzel hívta a rendőrséget.

A műsorvezető gyerekeit is nagyon megviselte az eset: „Miután a helyszínelők elmenetek, a férjemmel sok-sok órán át beszélgettünk velünk, aztán éjjel mind a négyen, összebújva aludtunk az ágyban” – mondta Demcsák.

A lakást riasztó védte, de a gangra néző ablakon nem volt rács - eddig: "Nagyon büszke voltam rá, hogy nincs rács az ablakon, de most felrakatunk egyet. Eddig úgy gondoltuk, a riasztó elég, de mint kiderült, tévedtünk, hiszen senki sem hallotta, hogy betörtek hozzánk, a szomszédaink nem voltak otthon" - mondta a lapnak a műsorvezető.