Joel és Ethan Coen új westernfilmje, A félszemű (True Grit) került a legfrissebb észak-amerikai filmes bevételi lista élére - derül ki a vasárnap este nyilvánosságra hozott hollywoodi adatokból.

A Jeff Bridges és Matt Damon főszereplésével készült mozi John Wayne 1969-ben készült filmjének feldolgozása. A három hete bemutatott western a hétvégén 15 millió dolláros bevételt hozott a tengerentúli mozipénztáraknál.

Így az első westernfilm lett, amelynek összbevétele az 1990-es évek óta meghaladta a 100 millió dollárt. A félszemű észak-amerikai összbevétele ugyanis bemutatása óta elérte már a 110,4 millió dollárt.

A bevételi lista második helyére csúszott le a két hétig vezető pozícióban lévő Utódomra ütök: a Ben Stiller és Robert De Niro-vígjáték 13,8 millió dollárt hozott az elmúlt három napban. A film összbevétele egyébként már 124 millió dollárnál tart.

A bronzérmes helyen debütált Nicolas Cage részben Magyarországon forgatott természetfeletti thrillere, a Season of the Witch 10,7 millió dollárral. A negyedik helyen a Tron: Örökség áll 9,8 millió dollárral, míg az ötödik a Fekete hattyú című balett-thriller áll 8,4 millió dolláros bevétellel.