A Kanadai Repülőtéri Biztonsági Szolgálat elnézést kért attól a 82 éves asszonytól, akit mélyen megsértettek az átvizsgálás során. A néni, Elizabeth Strecker, elfelejtett szólni arról, hogy 5 éve műtötték mellrák miatt és azóta mellimplantátuma van.

Stecker a Calgary Nemzetközi Repülőtérről indult haza Vancouverbe, amikor az incidens történt. „Azt mondta, megkérdezték tőle, van-e nála bármilyen folyadék vagy zselé. Ő azt mondta, nincs, nem gondolt arra, hogy a mellimplantátum is zselének számít… Azt mondták, hazudik, ő pedig azt: nem hazudok. Nem is gondolta, hogy szólni kéne az implantátumról” – mondta a CBC Newsnak menye, Karin Strecker.

A 82 éves nőnek ezután teljes test-szkenneren kellett átmennie, feltett kézzel. „Az egyik kezét nehezen emeli, mert az izomszövet is sérült a műtétje miatt, szóval a másik kezével próbálta felemelni a sérültet. Erre azt mondták: ezt nem csinálhatja, egyenesen fel kell emelnie mindkét kezét. De az neki nagyon fájdalmas” – tette hozzá a meny.

Steckert végül felengedték a repülőre, amiről könnyek közt szállt le. A repülőtéren vizsgálat indult az eset miatt: „Sajnáljuk, hogy utasunknak ilyen kellemetlen élményei voltak, és elnézést fogunk kérni tőle. A vizsgálat ki fogja deríteni, mit kell másként csinálnunk, mit tanulhatunk az esetből” – mondta a csatornának a repülőtér szóvivője.