Az amerikai televíziózás egyik legfontosabb személye, Oprah Winfrey tragikus gyerekkoráról és öngyilkossági szándékáról beszélgetett Pierce Morgannel a „Pierce Morgan Tonight” showban. Winfrey 14 évesen teherbe esett, ezért akart öngyilkosságot elkövetni: „Azt gondoltam, mielőtt ez a gyerek megszületik, azelőtt kell megölnöm magam” – mondta a műsorban.

Winfrey-t 9 és 13 éves kora között szexuálisan zaklatták, családjára nem számíthatott, így –mint mondja- zavart tinédzser volt, meg is próbálkozott az öngyilkossággal.

„Apám azt mondta nekem, ahogy ott álltam a konyhában: ezek a ház szabályai, tisztelni fogod őket. Este 10-re hazaérsz, és inkább végignézem, ahogy a lányom teste leúszik a Cumberland folyón, minthogy erre a családra bármiféle szégyent hozzon és egy törvénytelen gyerekkel szégyenítsen meg... Akkor még csak 14 éves voltam. Nem is tudtam, mit csináljak… Ha házasság előtt szülsz, az életednek vége. Amikor a gyerek meghalt (haza se hoztuk a kórházból), tudtam, hogy kaptam egy második esélyt” – mondta Winfrey.