Kilenc nappal Keleti letartóztatása után megérkezett a német hatóságokhoz a magyar kiadatási kérelem: azt Németország dönti el, hogy az olasz vagy a magyar igazságszolgáltatásnak adja ki a volt honvédelmi miniszter lányát, akit üzletszerű kéjelgés elősegítésével vádolnak az olaszok.

„Keleti Györgyit január 11-én tartóztatták le az olasz hatóságok által tavaly február elsején kiadott nemzetközi körözés alapján.A rendőröknek nem tanúsított ellenállást. Jelenleg egy bajor fegyintézetben ül, biztonsági okokból nem mondhatjuk meg, melyikben. A magyar konzulátussal kapcsolatba léphetett, és jogi képviseletet is kap, mindenkor bejárhatnak hozzá, egyéb esetekben, például ha családtagok szeretnék meglátogatni, egyedileg döntenek. Csütörtökön megkaptuk a magyar hatóságoktól a kiadatási kérelmet. Az olasz és magyar indokok tanulmányozása után születik döntés arról, hogy melyik országnak adjuk ki Keleti Györgyit” –nyilatkozta a Borsnak Alfons Obermeier, a vezető bajor főállamügyész.

Az indokok elbírálása Obermeier szerint legalább egy hónapig tart, addig Keleti biztos a német börtönben marad. Ha Olaszországnak adják ki a modellt, akár 7 évet is kaphat a jól jövedelmező üzletért és valószínűleg előzetesben kell kivárnia a büntetőeljárás végét. Magyarországon maximum 3 év letöltendő börtönbüntetést szabhatnak ki rá ugyanezért.