Eladó Gábor Zsazsa Los Angeles-i háza - közölte kedden a 93 éves magyar származású színésznő férje. Frederic von Anhalt elmondása szerint nehezen tudják kifizetni Gábor Zsazsa orvosi számlái és a ház fenntartási költségét, és ezért kell eladniuk a luxusházat, amelyért több mint 5,5 milliárd forintnak megfelelős összeget kérnek.

"Lehet, hogy híresek vagyunk, de nem vagyunk gazdagok" - közölte Frederic von Anhalt újságírókkal, amikor bemutatta az eladásra szánt, 11 ezer négyzetméteres ingatlant Los Angeles egyik felkapott negyedében. A férfi elmondása szerint azért kell eladniuk, mert nem tudják kifizetni Gábor Zsazsa orvosi számláit és a ház fenntartási költségeit.

Von Anhalt közlése szerint a színésznő kezelése havi 21 ezer dollárban kerül, míg a házért 35 ezer dollárt kell fizetni havonta. "Ezért kell eladnunk a házat. Muszáj" - közölte a férfi. A vevővel szemben csak egy feltételt támasztottak: engednie kell, hogy Gábor Zsazsa élete végéig a házban maradhasson, és közben minden költséget az új tulajdonosnak kell állnia. Von Anhalt biztos benne, hogy el fog kelni a 28 szobás ház, amelyet Howard Hughes építetett, és amelyben egykor Elvis Presley lakott. A házért 28 millió dollárt (5,6 milliárd forint) kérnek.

Gábor Zsazsát szombaton engedték haza a kórházból, ahol egy fertőzés miatt amputálni kellett jobb lábának egy részét. Von Anhalt elmondása szerint felesége "nincsen túl jó" állapotban, és valószínűleg élete hátralévő részét ágyban fogja eltölteni - írta a Los Angeles Times című amerikai lap. Az egykori színésznő egy 2002-es autóbaleset után részlegesen lebénult, és tolószékbe kényszerült, három évvel később pedig agyvérzést kapott. Tavaly júliusban csípőprotézis-műtétet hajtottak végre rajta, majd miután állapota rosszabbodott, augusztusban papot hivatott magához, hogy feladja az utolsó kenetet. A lábán lévő fertőzést november óta kezelték.