Az egyik orosz napilap szerint bejegyeztette nevét az orosz szabadalmi hivatalnál a szexis kémnőként emlegetett Anna Chapman. Az egyik legnagyobb példányszámú orosz újság, a Komszomolszkaja Pravda keddi száma szerint a 28 éves exügynök azért védette le a nevét, mert különböző termékeket akar piacra dobni.

A nőt kilenc társával együtt tavaly júliusban toloncolták haza az Egyesült Államokból kémkedés vádjával. Chapman - társaival ellentétben - azóta többször is megjelent a nyilvánosság előtt. Lenge öltözékben szerepelt egy férfimagazinban, rakétafellövésen vett részt a kazahsztáni Bajkonurban, decemberben egy népszerű beszélgetős műsornak adott interjút az orosz állami televízióban, januárban pedig az egyik orosz magántévé misztikus műsorában tűnt fel házigazdaként.

A Komszomolszkaja Pravda szerint a 28 éves nő a múlt héten jegyeztette be nevét a szabadalmi hivatalnál. Azt tervezi ugyanis, hogy Anna Chapman márkanéven kozmetikai cikkeket, ruhakollekciókat, órákat, vodkát, sört és gyümölcsleveket fog piacra dobni.