Idáig azt hitte Matt Damon, három kisgyereke okozza majd neki a legtöbb gondot, most azonban rá kellett jönnie, hogy más kihívásokkal is szembe kell néznie: legidősebb lánya erősen kamaszodik. A 12 éves Alexia Matt feleségének, Lucianának az előző házasságából származó lánya, és jelenleg miatta redőzik leginkább ráncok az Oscar-díjas sztár homlokát. – Alexia hihetetlen jó fej, mégis aggódom, mert tudom, mire gondolnak a kamasz srácok... hát folyton arra – vallja be Matt. – Szerencsére Alexia két lábbal áll a földön, és mindig hozzánk fordulhat tanácsért.

Mattet az is sokkolta, hogy legújabb filmjében egy 13 éves lánnyal, Hailee Steinfelddel játszott együtt, aki megdöbbentően érett teremtés. – Olyan csavaros az észjárására és annyira megfontolt, hogy a fejemhez kaptam: mindjárt az én lányom is ilyen lesz, és fel kell majd kötnöm a gatyámat, ha komolyabb vitába keveredem vele. Már most olyanokat tud kérdezni, hogy zavarba jövök, és az anyjához küldöm, válaszoljon neki ő.

Matt Damon és Hailee Steinfeld A félszemű című 10 Oscarra jelölt westernben játszik együtt. A fiatal lány felbérel egy iszákos, mogorva rendőrbírót (Jeff Bridges), hogy fogja el apja gyilkoisát (Josh Brolin). Csatlakozik hozzájuk egy meglehetősen egyszerű, de aranyszívű texasi határvadász (Damon), aki szintén a gyilkosra pályázik, mert egy másik ügyben csinos vérdíjat tűztek ki a fejére.