A BBC vasárnapi közlése szerint 58 éves korában elhunyt Gary Moore, rock- és blues-gitáros. Moore a legendás ír együttes, a Thin Lizzy tagja volt és szólókarrierjében is nagy sikereket ért el - közölte a Függelten Hírügynökség. A Belfastban született gitárost Spanyolországban, esteponai luxusszállodájában találták holtan kora reggel. Az Irish Times értesülései szerinta közeli Malagában fogják felboncolni, hogy kiderüljön mi okozta a halálát.

Gary Moore játszott hard rockot, heavy metalt, megfordult jazz-rock formációkban, végül írt jó néhány blues orientált albumot. Az ír származású énekes-gitáros 17 évesen, a Skid Row-ban kezdte pályafutását a hatvanas évek végén. A zenekar 1971-es lemeze után önállóan dolgozott, majd 1976-ban csatlakozott az újra megalakult Colosseumhoz. Három lemezt készít ezzel a csapattal. 1979-ben, a Black Rose kedvéért társult a nevét híressé tevő Thin Lizzy-hez.

Gary Moore szólóalbumaival is nagy sikereket ért el. Sokan úgy tartották, hogy gitárjátéka révén olyan nagyságokkal együtt emlegethető, mint Jimi Hendrix, John Mayall és a szintén ír legenda, Rory Gallagher.