Hazai elfogatóparancs megmentheti Keleti Györgyit az olasz börtöntől

2011.02.16. 08:32 Módosítva: 2011.02.16. 08:35

Másfél hónapja Münchenben ül kiadatási őrizetben Keleti Györgyi, akit egy Olaszországból származó nemzetközi elfogatóparancs miatt kaptak el a bajor fővárosban. Üzletszerű kéjelgéssel vádolják, ahogyan itthon is. A modell most azt akarja, hogy Olaszország helyett Magyarországon kelljen börtönbe mennie, a Blikk információi szerint saját maga kezdeményezte azt, hogy a magyar hatóság is adjon ki ellene elfogatóparancsot. Így a németek nem az olaszoknak, hanem Magyarországnak adják ki.

"Én jártam annak utána, hogy legyen Magyarországról is elfogatóparancs, hogy meglegyen az esélye annak, Keleti Györgyit Magyarországnak adják ki. Ő ugyanis azt szeretné, ha így alakulna a dolog. Most arra várunk, hogy a német bíróság befogadja az okiratokat – mondta a lapnak Keleti német ügyvédje. Alexander Klein hozzátette, a német ügyészség dönti el, melyik országnak adja ki a volt honvédelmi miniszter lányát. "Ez egy nagyon egyedi eset, konzultáltam a Györgyi ügyét kezelő ügyésznővel, még ők maguk sem tudják, mi lesz."

Az ügyvéd szerint egyébként a playmate a körülményekhez képest jól van: "Általában két-három másik nővel van együtt. Voltak itt a szülei is, feltehetően még meglátogatják. Ennél többet nem mondhatok" - nyilatkozott Klein.