A színésznő elsőként a Story magazinnak nyilatkozott: „Sokan el sem akarják hinni. Tudom, nagy meglepetés, az én koromban már nemigen szülnek a nők. Mi sem így terveztük, de így alakult! Köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt években tudásával, felelősségteljes munkájával, és ki merem mondani: szeretetével is segített minket! Hónapokig csak hárman, a párom, Laci, a kezelőorvosom és én tudtunk a titokról” – mesélte a magazinnak a színésznő.

A színésznő már a terhessége felénél jár, és volt kollégái és barátai sem tudták a jó hírt. Nemcsák Károly is a Blikktől tudta meg: „Úristen! Tényleg babát vár?! Gratulálok neki! Ez aztán a jó hír! Nagyon szépen köszönöm, máris tárcsázom a számát!” – ujjongott a Vágási Ferit alakító színész.

Jakupcsek Gabriella szerint, aki 45 évesen szülte harmadik gyerekét, előnyt is jelenthet a kor: „Pont az a szerencsénk, hogy nagyobb figyelmet szentelnek ránk. Nem hátránynak, hanem inkább előnynek éltem meg azt, hogy szültem negyven felett. Természetesen teljesen más helyzet ennyi idősen harmadik gyermeket szülni, mint az elsőt” – mesélte harmadik terhességéről a műsorvezető.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint egyébként 2009-ben három nő szült életképes gyermeket 50 éves kor felett, 2008-ban egy sem.