Majdnem ötvenmillió forintnak megfelelő eurót rabolt el repülés közben egy férfi, aki a vécén keresztül fért hozzá a poggyásztérben tárolt pénzhez a Karib-tenger felett - közölte csütörtökön a francia rendőrség. A gép a Franciaországhoz tartozó Guadeloupe-szigetekről tartott a szintén karib-tengeri Saint Martinra. Az Air Antilles Express légitársaság kis légcsavaros gépének poggyászterében három, egyenként 450 ezer eurót tartalmazó zsákot helyezett el felszállás előtt a Brink biztonsági cég munkatársa. Amikor azonban a gép negyven perccel később földet ért, észrevették, hogy az egyik zsák nyitva van, és kiderült, hogy 172 ezer eurónak nyoma veszett.
A rendőrség közlése szerint minden bizonnyal a gépen utazó egyik utas a tettes. A férfi a repülés nagy részét ugyanis a vécében töltötte, arra hivatkozva, hogy rosszul érzi magát. A valóságban azonban azzal volt elfoglalva, hogy lebontsa a vécét és a poggyászteret elválasztó panelt, amelyen keresztül hozzáfért a pénzeszsákokhoz - közölte a rendőrség. A meg nem nevezett férfi a leszálláskor azt kérte az utaskísérőktől, hogy egy mentőautó várja őt az aszfalton. A férfi azonban a mentő megjelenésekor "hirtelen jobban lett", majd egyszerűen kisétált a repülőtérről, anélkül, hogy át kellett volna esnie bármilyen ellenőrzésen. A férfinak nyoma veszett.
Saint Martin hatóságai közben őrizetbe vették azt a nőt, akivel a férfi együtt utazott a repülőgépen, és aki többször is aggodalmát fejezte ki a férfi állapota miatt. Akkor fogták el, amikor poggyászára várt. Nála nem találtak egy bankjegyet sem. A nő rosszul lett, amikor őrizetbe vették, így kórházba vitték. A gyanú azután esett a "beteg" férfira, amikor a takarítók bankjegyekre bukkantak a vécé tisztítása közben.