Az Elvis Presley-nek szentelt hivatalos honlapra felkerült az Associated Press hírügynökség angol nyelvű cikke, amelyben beszámol Tarlós István főpolgármester szerdai bejelentéséről. A honlapon keresztül csütörtök este 8 óráig már 5931 ember lájkolta a hírt, és sokan a véleményüket is leírták. A többség úgy véli, hogy a világhírű énekes megérdemli ezt az elismerést, és sokan meg is köszönték a gesztust. A kommentelők között olyanok is vannak, akik magyar származásúak, ők különösen örülnek a hírnek. Bár az oldalt a jelek szerint olyan rajongók látogatják, akik az átlagosnál többet tudnak Elvis Presley-ről, a bejegyzések szerint sokan nem hallottak az énekes 1957. januári fellépéséről az Ed Sullivan Show-ban. Egy amerikai-magyar nő például angolul azt írta: Budapesten született, de számára új információ volt, hogy Elvis annyira fontosnak tartotta a magyar forradalom ügyét, hogy segített pénzt gyűjteni a nemes célért.

Egy hozzászóló azt írta, hogy 2006-ban turistaként járt Budapesten és nagyon szép városnak találta. Javaslata szerint a Margit híd lábánál lenne az énekesről elnevezett közterület legjobb helyszíne, mert azt sokan látogatnák. Egy másik kommentelő szerint pedig a budapesti ötlet talán abban is segít majd, hogy Memphis városában Elvis Presley-ről nevezzék el a nemzetközi repülőteret. A sok-sok hozzászólás között a Független Hírügynökség olyat is talált, amelyben bírálják Tarlós István ötletét. Egy internetező angolul azt írja, hogy a budapesti főpolgármester kereshetne magának ennél valami fontosabb elfoglaltságot is.

Az elvis.com honlapnak a Facebookon is van rajongói oldala. Az Elvis Presley csoportnak 2,7 millió tagja van a világ minden részéről. Erre az oldalra is belinkelték a cikket, amelyet már a közösségi portálon is csaknem 4500-an "lájkoltak" és csütörtök estig 268 hozzászólás is érkezett számos nyelven. A reakciók hasonlóak a honlapon olvashatókhoz. Egy magyar hozzászóló pedig az írta: " Innentől arra gyűjtök, hogy lakásom legyen az Elvis-téren (bárhol is lesz)!!! :-)"