A színésznő rájött, hogy élvezi a szingli életet, mióta tavaly elvált férjétől, Sam Mendes rendezőtől. A 35 éves Winslet hét évig volt Mendes felesége és 2010 márciusa óta nincsenek együtt. Mint mondja, az, hogy élvezi az egyedüllétet neki magának is meglepetést okozott, és úgy érzi, jót tesz neki, hogy egyedül van. Így legalább marad ideje két gyermekére koncentrálni.

Winslet egy Burberry modellel, Louis Dowlerrel folytatott rövid románcon már túlvan, de úgy tűnik, nem szeretne most egy újabbat. A Vogue magazinnak a következőket nyilatkozta: „Nagyon felemelő átélni azokat a pillanatokat, amikor teljesen egyedül vagyok, főleg mert nem vagyok hozzászokva. Ez nem csak arról szól, hogy épp nincs párkapcsolatom. Egy népes családban nőttem fel, ezért is furcsa ez most nekem. Tulajdonképpen most sem vagyok teljesen egyedül, mivel itt a két gyermekem.”

Winslet két férfinak szült egy-egy gyereket: lányát, a most 10 éves Miát első férjének Jim Threapletonnak, 7 éves Joe nevű kisfiát pedig Mendesnek.