Phil Collins abbahagyja a zenélést

2011.03.08. 11:23

Az egykori Genesis dobos-énekese abbahagyja a zenélést évek óta tartó betegsége miatt. Collins az FHM-nek elmondta, nem tett jót az egészségének évekig púposan görnyedni a dobok között: rengeteg problémája van, halláskárosult, és egy elmozdult csigolyától is szenved. Mindezek mellett idegfájdalmai vannak abban a kezében, amiben a dobverőket tartotta. Így mindannyiszor amikor fellép, iszonyatos fájdalmai vannak.

Collins elnézést kért a rajongóktól, hogy ha esetleg nyugdíjba vonulása elkeseríti őket. De reméli vigasztalja őket a tudat, hogy kedvencük karrierje több mint sikeres volt. „Sajnálom, hogy ennyire sikeres voltam. Őszintén bevallom, hogy nem így akartam. Egyáltalán nem meglepő, hogy az emberek elkezdtek utálni” – mondta viccesen.

A 60 éves Phil Collinsnak 13 listavezető dala volt, hét Grammy-díjat és egy Oscar-díjat nyert, az utóbbit 1999-ben a Disney Tarzanjáért.

A rajongók ezentúl nem tehetnek mást, mint hogy a régi lemezeit hallgatják, de az énekes úgy érzi, a zenei világ nem fogja őt hiányolni. „Nem tartozom igazán közéjük, nem hiszem, hogy bárkinek hiányoznék. Örülök, hogy végre kiírtam magam a forgatókönyvből" - mesélte kissé rosszkedvűen a zenész, aki tavaly az öngyilkosságon gondolkodott.