Negyvennégy éves korában meghalt Mike Starr, az Alice In Chains zenekar eredeti basszusgitárosa, holttestét kedden találták meg Salt Lake City-ben. A rendőrség szóvivője nem nyilatkozott a halál okáról, de azt elmondta, hogy a boncolásnál toxikológiai vizsgálatokat is végeznek.

A zenészt néhány hete kábítószer-birtoklásért letartóztatták, fájdalomcsillapító tablettákat és más drogokat is találtak nála - írta a TMZ.

Az Alice In Chains a kilencvenes évek elején volt világszerte meghatározó grunge-zenekar. A műfaj Seattle-ből indult, legfontosabb képviselői az Alice In Chains mellett a Nirvana a Pearl Jam és a Soundgarden voltak. Ebben az időszakban játszott Mike Starr is az Alice In Chainsben, közreműködött annak legfontosabb lemezein, például a Dirtön. Az ezt bemutató világkörüli turnén vált ki a csapatból, a hivatalos közlések szerint pihenni akart, a zenei sajtó viszont drogproblémák miatti kirúgásról cikkezett. Az Alice In Chains eredeti énekese, Layne Staley egyébként 2002-ben halt meg kábítószer-túladagolásban.