A háromszoros olimpiai bajnok kajakos Janics Natasa és edzője, Andrian Dusev szeptemberre várják első gyereküket. Emiatt Janics nem lesz ott az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, ami nagyon fáj neki, de most úgy döntött: huszonnyolc évesen fontosabb neki a családalapítás.

„Gyakorlatilag amióta Andróval egymásba szerettünk teljesen nyitott kérdésként kezeltük a családalapítást, a gyermekvállalást. Onnantól kezdve, hogy a párom Szegedre költözött, ez az elhatározás cél lett, és nem zártuk ki annak a lehetőségét, hogy közös gyermekünk legyen. Tavaly karácsony környékén össze is jött ez a baba, jelenleg a harmadik hónapban lévő, rendkívül boldog kismama vagyok” – mondta el Janics.

A 2012-es londoni olimpiát a sportolónő azonban nem hagyja ki: az ottani indulói helyeket jövő tavasszal, az olimpiai válogatókon lehet megszerezni. „Én bízom az erőmben, a küzdeni tudásomban és hiszem, hogy testileg és lelkileg is megerősödve, feltöltődve vágok neki a válogatóknak” – mondta még el, hozzátéve: ha teheti, a kajakból megy szülni.