Elpusztult a berlini állatkert világhíres jegesmedvéje, Knut - közölte szombaton az állatkert medvékkel foglalkozó munkatársa. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a jegesmedve mitől halt meg. Knut 2006 decemberében született. A berlini állatkert medveszakértőjének elmondása szerint Knut egyedül volt a jegesmedvék területén, amikor kimúlt, miközben a vízben volt. Heiner Klös a DPA német hírügynökségnek elmondta: nagyjából hatszáz látogató nézte végig az esetet - írta a Spiegel című német lap.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a négyéves állat mitől pusztult el. Tetemét felboncolják, hogy megállapítsák a halál pontos okát.

Knut 2007-ben várt világhíressé, miután anyja eldobta magától, és természetvédők felvetették, hogy el kellene altatni a kis bocsot. Amikor Knutot először mutatták be a nyilvánosságnak, nagyjából száz televíziós forgatócsoport és ötszáz riporter gyűlt össze a helyszínen. Knut még a Vanity Fair című magazin német kiadásának a címlapjára is felkerült: a címlapfotót a legendás fényképész, Annie Leibovitz készítette.

A medvebocs, és az őt körülvevő médiafelhajtás jót tett az állatkert gazdasági életének is. A park márciusban levédette a Knut márkanevet, amely után egy héttel a cég részvényeinek ára több mint a duplájára emelkedett. Az első évben a becslések szerint tízmillió eurót (mintegy 2,5 milliárd forint) hozott az őt megmentő állatkertnek a bocs. (Független Hírügynökség)