Liz Taylor 1997-es interjújában mondta el James Dean titkát a Daily Beast újságírójának, amit csak halála után kerülhetett nyilvánosságra. A Michael Jackson közelébe temetett színésznő elmondta, James Dean beavatta őt a legféltettebb titkába és megígértette, hogy ez örökre titok marad. A titoktartás egészen a színésznő haláláig tartott.
“Amikor Jimmy 11 éves volt, az anyja halála után egy pap szexuálisan zaklatta”  – mondta Elizabeth Taylor a 14 éve készült interjújában a Daily Beastnek. “Úgy vélem, ez egész életébe kísértette őt, sőt tudom, hogy így volt, sokat beszélgettünk erről. Rengeteg éjszakát beszélgettünk át, ez volt az egyik titka, amit bevallott nekem” – tette hozzá. Liz Taylor és James Dean az Óriásban szerepeltek együtt 1956-ban, akkor barátkoztak össze.

A huffingtonpost úgy tudja, miután James Dean anyja 1940-ben meghalt, James Deant az apja Kaliforniából visszaküldte a nagyszüleihez Indiánába. James Dean az anyja testével utazott a vonaton. Az örökké lázadó szerepeket játszó James Dean zavaros, dühös és elhagyatott volt egész életében nem csak a filmjeiben. A színész-legenda sohasem nősült meg, kárászéletű kapcsolata volt az olasz színésznővel, Pier Angelivel.