Az orosz elnök amióta csak él Deep Purple rajongó, a héten a rezidenciáján látta vendégül az együttes tagjait. Medvegyev azt nyilatkozta, soha nem gondolta volna, hogy egy asztalnál ül majd kedvenceivel. A meghívásra a banda moszkvai koncertjén került sor, az orosz elnök az énekessel, Ian Gillannal találkozott a koncerten, és meginvitálta a bandát az otthonába. Érkezésüket előre bejelentette.

“Amikor elkezdtem hallgatni a Deep Purple-t soha nem gondoltam volna, hogy egy napon majd egy asztalnál ülhetek velük” – nyilatkozta az orosz elnök a Voice of Russia magazinnak és hozzátette,  az iskolai évek alatt nehéz is volt ilyesmiről ábrándoznia a politikai környezet miatt.

“Akkoriban korlátozó volt a politikai rendszerünk és DJ-ként az iskolában jóváhagyást kellett kérnem a zenékre, amiket le akartam játszani” – tette hozzá Medvegyev.

A házi koncert során az orosz elnök 15 éves fia egy kis dzsemmelésre is beszállt a gitárjával, a vendégszerető házigazda pedig dobverőket kapott A Deep Purple-től ajándékba.