Végső nyugalomra helyezték csütörtökön Elizabeth Taylort. A legendás színésznőt egy nappal halála után temették el, és - korábbi utasítása szerint - pontosan 15 perccel a temetés meghirdetett időpontja után. Elizabeth Taylort a Los Angeles-i Forest Lawn temetőben helyezték örök nyugalomra, ahol a sztár egykori közeli barátja, a 2009 nyarán elhunyt Michael Jackson is nyugszik.

"A szertartást a tervek szerint délután kettőkor tartották volna, ám Miss Taylor kérésére késve kezdődött" - közölte a szűk körű temetés után a színésznő szóvivője. "Miss Taylor azt az utasítást hagyta hátra, hogy a meghívóban szereplő időpontnál legalább 15 perccel később kell kezdeni a temetést, ahol be kell jelenteni, hogy 'Még a saját temetéséről is el akart késni'" - áll a szóvivői közleményben. Elizabeth Taylor 79 éves korában vesztette életét egy Los Angeles-t kórházban, ahol két hete kezelték szívproblémákkal.

Hollywood egykori legnagyobb sztárja gyerekszínészként kezdte karrierjét, a hatvanas években két Oscar-díjat is kapott, mint a legjobb színésznő, 1961-ben a Modern kaméliás hölgyben és 1966-ban a Nem félünk a farkastól című filmben nyújtott szerepéért. Ő volt az első színész a világon, akinek egymillió dollárnál magasabb gázsit fizettek ki, ezt a legendás Kleopátra címszerepéért fizették ki neki 1963-ban. Viharos volt a magánélete, nyolcszor ment férjhez, Richard Burton hollywoodi filmsztárnak kétszer is igent mondott.