Még mindig folynak a találgatások, hogy mennyit  balettozott Natalie Portman a Black Swan című filmjében - amelyért Oscar-díjat is kapott -, és mennyit testdublőre, Sarah Lane. A közelmúltban a színésznőt koreográfus vőlegénye, Benjamin Millepied védte meg az ügyben, mondván, a film 85 százalékában Portman látható - neki tudnia kell, hiszen a forgatáson ismerkedtek meg.

A The Blemish most azonban készítői forrásokra hivatkozva azt írja, Sarah Lane látható minden nem-közeli felvételen, és lehetetlen, hogy Portman másfél év alatt így meg tudta volna tanulni ezeket a mozdulatokat.

Lane az Entertainment Weeklynek adott nyilatkozata szerint a film producere arra kérte, hogy ne nagyon beszéljen saját feladatáról a filmben, hogy azt az illúziót kelthessék, Portman egy eddig fel nem ismert balett-őstehetség.

"Azokban a jelenetekben, amelyeken az arca és a karjai látszanak, természetesen ő szerepel. De olyankor nem is táncol. Az pedig, hogy megpróbálták úgy beállítani, mintha egy évi kemény munkával bárki jó balett-táncos lehetne, megalázó a szakmára nézve."

Végül hozzátette: szakmai szemmel nézve Portman alakítása nem túl meggyőző, mert nem tud balerinacipőben táncolni, a teste pedig túl merev. Azt azonban elismerte, hogy a színésznő nagyonkeményen dolgozott.