Súlyos betegségben meghalt Payer András. Az énekes-zeneszerző 70 éves volt. A legnagyobb slágere a "Minden jót Mónika!" volt. További részletek hamarosan. Legszebb dalaiból a hajtás után szemlézünk.

Gedeon bácsi (Szécsi Pál előadásában )

"Nem tudom, hogy amit mondok, végül hiszik-e / Házibort visz néki minden héten Gizike, picike Micike / Salgovácné túrós buktát sütöget / Azzal akar kedveskedni a mesternek ő egy keveset"

Ó, egy Alfa Romeo

Ehhez nem szükséges semmit hozzáfűzni.

Nincsen olyan ember (Koncz Zsuzsa és az Illés előadásában)

" Nincsen olyan ember, / Ki ne érezné egyszer, / Hogy sírni kell. - Sírni kell. / Menj, csak menj az úton, / S hagyd, hogy könnyed hulljon, / Sírni kell. - Sírni kell. / Fújja a szél arcod, mossa eső, / Bánatod elmossa majd az idő."

Almát eszem (Magay Klementina előadásában)

"Vártalak késő estig a szobámban, / járkáltam, mint megkergült szú a fában! / Jót nevettek az almák énmögöttem / mérges lettem, gyorsan mind megettem, / elfeledlek, ne gyere soha már!"

Én nem tudtam, hogy harcolni kell érted

"Nem vagyok én berber oroszlán! / Ha az kell, hogy harcoljanak érted, / Hát szeressen az öreg Dzsingisz Kán!"

Falu végén, kis kunyhóban

" Itt élek a kőkockákon, szürke falak mindenütt. / Bisztró mélyén iszom néha titkon egy kis kéknyelűt. / Falu végén, kis kunyhóban gondolatban ott vagyok, / Elhagytam a régi tájat, s régi énem elhagyott! / Két világ közt tétovázva élek, s nincs ki rám vigyázna. / Sokszor ezért rossz a kedvem, nem találom a helyem.

Még egyszer újra kéne kezdeni

"Még egyszer adjatok egy kis időt a mának. / Tűnő órák élni hagyjatok. / Még egyszer, barátaim, mulassatok vélem! /Mondhassam azt, hogy most megint boldog vagyok."