Egymásnak ellentmondóan nyilatkozik Knézy Jenő és a riporter volt feleségének ügyvédje. Zamecsnik Péter szerint nem vonta vissza a súlyos testi sértés vádját az ügyész Knézy Jenő ellen.

Knézy Jenő a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta, nem törte el felesége állkapcsát . Állítása szerint erről orvosszakértői vélemény is készült. A dokumentumot bemutatta a bíróságon is. Ennek hatására az ügyész visszavonta a súlyos testi sértés vádját - tette hozzá. A Duna Televízió riportere a tárgyalás után beszámolt arról is, hogy súlyos testi sértés kísérlete miatt kapott 10 hónap felfüggesztett börtönt. Ezt a cselekményt állítása szerint apósa ellen követte el. Mint mondta, a bíróság indoklása szerint bár tényleges bántalmazás nem történt, testalkata lehetőséget adott volna a bántalmazás elkövetésére.

Zamecsnik Péter, a riporter volt feleségének ügyvédje azonban azt mondta, hogy az ügyész nem vonta vissza súlyos testi sértés vádját. A bemutatott szakértői vélemények kapcsán pedig arról tájékoztatott, hogy ellentmondó vélemények születtek. Az egyik szakértő úgy vélte, hogy a röntgenfelvételen egy árnyék volt, amely törésnek tűnt. Emiatt a súlyos testi sértés bűntettét könnyű testi sértés vétségére minősítette a bíróság. Az ügyész ezért is, valamint súlyosbításért is fellebbezett, méghozzá a nő fejét ért sérülések és az elkövetés módja miatt. Emellett úgynevezett pénzmellékbüntetést kért, vagyis, hogy a bíróság a vádlottat sújtsa pénzbüntetéssel is.

Zamecsnik Péter beszámolt arról is, hogy a bíró szerint felmerült a rendőrök büntetőjogi felelősségének kérdése is, mivel az esetnél, a helyszínen lévő rendőrök nem a valóságnak megfelelő adatokat jegyeztek fel. Azt Zamecsnik Péter is megerősítette, hogy az apóst ért támadás ügyében valóban elmarasztaló ítélet született Knézy Jenővel szemben. (FH)