Feltehetően világrekordot állított fel egy hongkongi színész, aki 24 óra alatt öt televíziós sorozatban "halt meg" - közölte vasárnap a Sunday Morning Post című hongkongi lap. A 63 éves színész munkaadója, a hongkongi TVB televízió közlése szerint puszta véletlen, hogy a színész karakterei ilyen rövid időn belül haltak meg.

"Nem érdekel, ha a karakterem meghal egy drámában, ha meg kell halnia, akkor haljon meg" - közölte a 63 éves Law Lok-lam, aki egy YouTube-on közzétett videóüzenetben reagált az öt haláleset miatti kritikákra. Sokan ugyanis kegyetlennek nevezték a színészt alkalmazó TVB-t, amiért 24 órán belül öt sorozatban is megölte Law karaktereit.

A Sunday Morning Post cikke szerint Law öt halála közül kettő véresre sikeredett: egy harcművész-sorozatban egy heves harcban halt meg, egy másikban pedig vért hányt halála előtt. Egy történelmi drámában egy betegségben elhunyt kínai császárt halálát játszotta el, két másik sorozatban pedig csak megemlítették halálát.

A Post információ szerint a gyors egymásutánban eljátszott halálesetek előhozták a forgatócsoport tagjaiból a babonás félelmeket, ezért az istenek áldását kérték, mielőtt leforgatták az epizódokat.

A TVB szóvivője, a csatornát ért kritikákra válaszul közölte: "csupán a puszta véletlennek köszönhető, hogy Law ötször halt meg".

A színészt azonban leginkább az aggasztotta, hogy lányát elszomorították a halálairól szóló hírek és azt üzente neki: ne legyen szomorú, hiszen az a legfontosabb, hogy jó munkát végzett.