Dennis Quaid azt nyilatkozta a Newsweeknek, hogy kokain függősége segített neki abban, hogy jobb emberré váljon. A színész még a nyolcvanas években szokott rá a kokszra, akkor, amikor karrierje elindult. “Eleinte csak alkalmakkor használtam. Mert ez együttjárt a bulizással. A kokain még a filmes események költségvetésében is szerepelt, csak épp álcázva. Mindenki használta koktélozás helyett, ezt mindenki tudta” – mondta Dennis Qauid.

“A nyolcvanas évek végén a Könnyed élet idején eléggé szét voltam esve. Egy órát ha aludtam éjjelente. Híres voltam arról, hogy rosszfiú vagyok, és ez egy ideig jó dolognak tűnt, de nagyon öntelt voltam” – tette hozzá a színész.

Dennis Quaid azt is elmondta, hogy a józansághoz vezető úton értékes leckét kapott az életről. “Elhatározást és rugalmasságot adott nekem mindez, hogy kitartsak az életben. Ha nem mentem volna keresztül mindazon, amin, nem tudom, hol lennék most. Alázatra tanított. Megtanultam megbecsülni mindazt, amim van” – nyilatkozta a színész, aki szerint ő hozta divatba a rehabot a celebek körében.