Mindenki azt találgatta az elmúlt napokban, kit hív párbajra Rácz Béla: olvasóink Alekosz-Béci párbajt szerettek volna látni, de arra is sokan láttak esélyt, hogy Anikót viszi ki Béci. A versenyző végül a leggyengébbnek tippelt játékost, ’majdnem sógorát’, Jerzyt választotta, vele küzd meg vasárnap.

„Az elejétől fogva hangoztatom, hogy én nyerni jöttem ide, nyerni szeretnék, itt a végjátékban sajnos már nem mindegy, kit viszünk ki párbajozni, ezt mindenki értse meg, ez egy muszáj lépés” – kezdte beszédét Béci, aki később alaposan megindokolta, miért épp haverját, és nem Anikót választotta.

„Jerzy, szerintem már tudják a nézők, hogy ez egy egyéni játék, nincs az a klikkesedés, mint régen. Jó, vannak klikkek, te is tudod, de már nem az, ami régen volt. Én beszéltem neked egy dologról, nagyon jól tudod, miről, szerintem a végjátéknál ez nagyon-nagyon fontos lehet. Ha több barát van bent a fináléban, akkor a szavazatok megoszlanak, és én ezen gondolkoztam. Ha most visszajön valaki erről a párbajról, akit én kiviszek, akárki, nagyon nagy esélyes arra, hogy ne csak a párbajt, hanem az egész játékot megnyerje. (…) Anikó, megadom neked az esélyt, hogy az álmaid teljesüljenek, azzal, hogy kividd azt, aki neked a legnagyobb szívfájdalmat okozta, én ezért a Jerzynek adom a kendőt, mert ha nem most, akkor máskor kellett volna megküzdenünk, tesó” – mondta Rácz.

„Bízom abban, hogy nagyon-nagyon sok ember megszeretett engem és, hogy erről a párbajról én győztesen fogok visszajönni” – kommentálta az eseményeket az éppen védettséget élvező Éva által csak Gyagyás Tódinak becézett Szépfiú. Béci harmadszor megy párbajozni, de először választhatta meg ő ellenfelét.