Nem tud kenguruja nélkül élni az amerikai nő

2011.04.20. 16:40

Christie Carr saját gyermekeként kezeli a sérült kengurut, chipssel és designer ruhákkal kényezteti az állatot, aki azóta mozgásképtelen, hogy egy balesetben eltört a nyaka. Az oklahomai asszony szívesen gondozza az Irwin névre keresztelt kengurut, hiába: a városban tilos egzotikus állatot tartani, márpedig a kenguru annak minősül – írja a Daily Telegraph.

A városi tanács úgy döntött, nem tiltja ki a szelíd kengurut a városból, de 50.000 dollárt (9 millió forint) kér a nőtől, biztosításként: Carr azonban nem tud ekkora összeget kifizetni. "Ha lenne 50.000 dollárom, el is tudnék költözni" - mondta Carr.

Carr a kengurut egyébként terápiás célokra is használja, például az öregek otthonában szokta vele felvidítani az embereket. „Nagyon élvezi ezeket a látogatásokat. Ez az ő hivatása. Odabújik az emberekhez, puszit ad nekik és nagyon feldobja őt is a látogatás… Ráadásul számomra is ő a legjobb gyógyszer” – nyilatkozta a lapnak a 39 éves nő, aki korábban depresszióval küzdött. Az állatvédők nem értenek egyet Carr módszereivel, szerintük kifejezetten rossz ötlet egy beteg állatot ruhában járatni.