A városligeti Robinson étterem adott otthont a Budapesti Operettszínház legújabb nagyszabású produkciójáról szóló sajtótájékoztatónak, ahol lehullott a lepel a Miss Saigon című musical kulisszatitkairól. Bíztunk benne, hogy Kerényi Mikós Gábor rendező valami frissen felfedezett celebre bízza Schönberg klasszikusát, ilyen szempontból csalódnunk kellett, hiszen hosszas casting után a direktor mégis a már jól bevált musicalszínészek mellett döntött.

Úgy volt, hogy a főszereplők helikopterrel érkeznek, ehhez képest a sajtótájékoztató fél órát csúszott, amiért elakadtak az Andrássy úti dugóban, kicsit meg is ijedtünk, hogy akkor mégsem jön a helikopter, de mint a fenti ábra is mutatja, végül a fő-főszereplők tényleg azzal jöttek, még az a Dolhai Attila is, aki híresen retteg a repüléstől.

Pontosan nem tudjuk az apropóját pont a Miss Saigonnak, de mentségünkre szolgáljon, hogy a többinek se nagyon szoktuk, így nyilván tényleg nagy szám lesz a nyári bemutató, ha másért nem azért, mert a soproni MKB Musical Aréna Szabadtéri Színpadán ötezer ember előtt lesz az augusztusi bemutató. A nagyszabású produkció díszletét az a Kentaur (Erkel László) álmodta meg, akinek - saját bevallása szerint - az 1994-es szegedi premier után szintén a Miss Saigon díszlettervezésével indult be nemzetközi karrierje, kiderült, hogy szinte nincs is olyan ország a világon, ahol ne tervezett volna hozzá hátteret.

A sajtótájékoztatón ezután előadtak néhány jelenetet a darabból, sőt, olyan is volt, hogy a rendező, Kerényi elmesélt egy egész jelenetet, hogy a néző értse a később előadott dalt. A Miss Saigont augusztus 19-20-21-én lehet látni tehát Sopronban, és a megaprodukció mibenlétét a jegyek ára is tükrözi, hiszen 3990 forinttól 11900 forintig fizethet a lelkes musicalrajongó.