A színész Hunter S. Thompson egyik regényének megfilmesítése alatt Chivas Regalt kent nyakára reggelente, ezzel tisztelgett egykori barátja emléke előtt. A Rumnapló forgatásán nem csak Depp, a többi stábtag is követte a furcsa szokást.

„Emlékszem, én találtam meg a kéziratot a házában. Nem tudta, hová tette, amikor meglátta, felkiáltott: Jézusom! Elolvastuk együtt, hajnal háromkor, és már akkor tudtuk, meg kell csinálnunk, de Hunter nem gondolhatta túl komolyan. Biztos volt más dolga is.” – mondta Depp a Radio Timesnak.

„A forgatáson volt egy rituálénk, így tisztelegtünk az ő emléke előtt. Hunter tutira Bruce (Bruce Robinson, a rendező) mellett akart volna ülni, úgyhogy kapott egy széket, amire letettünk egy neki címzett forgatókönyvet. Egy kisasztalra pedig egy csomag Dunhillt, egy üveg Chivas Regalt és egy teli jégtartót helyeztünk. Minden reggel kentünk egy kis Chivast a nyakunkra, afféle Hunter-parfümként, ittunk egy kicsit és mentünk dolgozni. Ez egyik reggel sem maradhatott el, Hunter mindig velünk volt” – tette hozzá Depp.