Bár a ValóVilág villájában folyamatosan a szexről beszélt, az töltötte ki minden gondolatát, párkereső műsorában hiába ajánlottak fel neki tucatnyi nőt, Alekosz eddig csak a csókig jutott el. A Borsnak sikerült találni egy olyan nőt, aki fiatal kora óta ismeri a görögöt, és aki úgy véli, amit a Szerelem a legfölsőbb szintekig című műsorban láthat a néző, az Alekosz igazi arca.

"Alek egy félénk fiú, aki a legkevésbé a szexért van oda, sokkal inkább abban leli örömét, hogy csapja a szelet a lányoknak" - mesélte az Anna nevű informátor Ercsiből, ahol a puncivitéz katonáskodott korábban. "24-25 éves lehetett, amikor itt szolgált, de már akkor is olyan piszok szerencséje volt, hogy a tiszti klubba került, ahol egész nap csak zenélnie kellett. Ebben a pozícióban sokkal közelebb tudott kerülni a lányokhoz, mint a többi kiskatona: mindennap kijárhatott a laktanyából. (...) Randira hívott, ódát írt hozzám, dédelgetett a szavaival. Az volt a legfurcsább, hogy egy-egy gyengéd érintésen kívül soha nem akart közelebb kerülni. Az átlagos férfiak először ágyba akarják vinni a lányokat, és csak utána megismerni, Alekosz pont fordítva működik. Most, a menyasszonykereső műsorban ugyanazt a fiút látom magam előtt, mint akit a tiszti klubban megismertem" - fogalmazott a nő, aki a  lányokon is érzi, hogy nem tudnak mit kezdeni vele és a helyzettel. "Amolyan hetvenkedő katona: imád beszélni a szexről, kidolgozni a stratégiát, de az igazi csata elől megfutamodik".

A lap megkérdezett egy szexuálpszichológust is, aki szerint Alekosz most kiélheti a nárcizmusát azzal, hogy például hercegnek öltözik, szerepjátékot játszik. "Rendkívül romantikus férfinak láttatja magát a dicséreteivel, a verseivel szeretné elérni a hölgyek lelkét. De abban teljesen biztos vagyok, hogy nőből való nővel még nem nagyon volt dolga" - mondta dr. Csides Kata.