A brit rendőrségnél szombat délután jelezte több ember is, hogy egy fehér tigris fekszik a Southampton város keleti részén található Hedge End közelében, egy mezőn - közölte a Telegraph című brit lap. A bejelentések után fegyveres rendőröket küldtek a helyszínre, ha a veszélyes ragadozó esetleg emberek közelébe menne, és egy hőkamerával felszerelt helikoptert is odaküldtek.

Ezen felül riasztották egy közeli állatkert specialistáit is, aki felkészültek az állat elaltatására, és tanácsokkal látták el a tigris elfogására indult rendőröket. A BBC brit közszolgálati adó cikke szerint az elszabadult tigris miatt nagyjából húsz percig állt egy krikettmérkőzés, egy golfpályáról pedig lekísérték a játékosokat. A Telegraph értesülései szerint a hatóságok ezen felül megkezdték az előkészületeket a közeli M27-es autópálya lezárására is, ha az állat esetleg arra tévedne.

A helyszínre kiérkezett rendőrök akkor kezdtek el gyanakodni, amikor észrevették, hogy az állat teljesen mozdulatlan és a hőkamerás felvételeken látni lehetett, hogy nem áraszt meleget. Az, hogy csak egy életnagyságú plüssállattal van dolguk, akkor vált nyilvánvalóvá, amikor a rotor keltette szél miatt felborult a tigris.

A brit rendőrség közlése szerint egyelőre "elveszett tárgyként" kezelik az esetet, de nem zárják ki annak lehetőségét, hogy valaki átverésre használta a plüsstigrist. Tulajdonosát keresik.