Június 21-én tartják az ittasan súlyos közúti balesetet okozó Stohl András színész-műsorvezető büntetőügyének másodfokú tárgyalását, illetve hirdetik ki a jogerős ítéletet a Pest Megyei Bíróságon – közölte Kende Katalin szóvivő szerdán az MTI-vel. A Budakörnyéki Bíróságon március 31-én született elsőfokú ítélet szerint Stohl bűnös súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettébeln, ezért őt nem jogerősen 2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.  Az ügyész az orvosszakértői vélemény alapján a tárgyalás napján módosította a vádat, kiegészítve azt maradandó testi fogyatékosság okozásával, ugyanis – mint kiderült - a baleset súlyos sérültje enyhe fokú, végleges egészségkárosodást szenvedett, jelenleg is sántít, korábbi munkáját nem tudja elvégezni. Kaincz Pál az elsőfokú ítélet kihirdetése előtt bejelentette, hogy kártérítésre is igényt tart.
A színészt mellékbüntetésül 5 évre eltiltották a járművezetéstől, 3 évre a közügyek gyakorlásától, egyúttal a több mint 650 ezer forintos bűnügyi költségek megfizetésére is kötelezte őt a bíróság. A nem jogerős döntés szerint Stohl leghamarabb büntetése háromnegyedének letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra. Az ügyész tudomásul vette az elsőfokú ítéletet, ám a színész, illetve védője enyhítésért fellebbeztek, ezért másodfokon folytatódik a büntetőügy.
Kende Katalin elmondta: június 21-én a Pest Megyei Bíróság nyilvános tárgyaláson hozza meg a döntést. Bizonyítás már nem történik, csupán az ügyész, a védő és a vádlott kap szót; a vádlott számára nem kötelező a megjelenés. Hozzátette: figyelembe véve, hogy az ügyész nem fellebbezett, a bíróság vagy helybenhagyja az elsőfokú ítéletet, vagy helyt ad az enyhítés iránti vádlotti kérelemnek, de akár hatályon kívül is helyezheti a nem jogerős ítéletet.