A Girls Aloud énekesnőjét annyira megviselte kirúgása az amerikai X Factorból, hogy már a brit X Factorban sem hajlandó szerepelni, hiába kapott az amerikai balhéért komoly kártérítést, és hiába fizetnék meg tisztesésesen angliai munkáját – írja a News of the World.

A lap értesülései szerint Cole elhatárolódott attól, hogy Simon Cowellel további tárgyalásokat folytasson, pedig Cowell nagyon szerette volna a brit tehetségkutatóban látni az énekesnőt. Most úgy tűnik, nélküle indul a műsor, mert nem válaszolt időben a producer megkeresésére. „Az a kegyetlen igazság, hogy senki sem fontosabb, mint a show maga. Még Cheryl és Simon se. Nagy showt kell csinálnunk, szerdán kezdjük a munkát, tudnunk kell, Cheryl velünk tart-e. Mi kérdeztük Cherylt, de ő nem válaszolt nekünk, kiesett köreinkből. Ilyen a show business” – mondta egy belsős informátor a lapnak.

A brit X Factor mentorai Louis Walsh, a Take That-es Gary Barlow, Tulisa Contostavlos, az N-Dubz énekesnője és Kelly Rowland lesznek, Cole pedig talán a BBC-nél kap állást az X Factor konkurenciájánál, a The Voice-nál.