Rendkívüli vendégként lép fel ameleg büszkeség olaszországi felvonulásán Lady Gaga amerikai popsztár. Részvétele megnövelte az érdeklődést a római Circus Maximusban szombaton rendezendő esemény iránt.

A június 11-re kitűzött Europride felvonulás szervezői is megerősítették, hogy az amerikai popsztár elfogadta a meghívást, és részt vesz a melegek és leszbikusok ünnepén. Lady Gaga szombat este a római Circus Maximus ókori lóversenypályája mezején lép fel. Ő zárja az Europride egész héten tartó római programját és a szombat délutáni melegfelvonulást. Olaszországban 1994 óta minden évben megrendezik a meleg büszkeség hetét és az ezt záró színes-zenés felvonulást. Az eseményre az idén is félmilliónál több résztvevőt várnak, Lady Gaga csatlakozása azonban a többszörösére emelheti az érdeklődők létszámát - nyilatkozta az olasz hírportáloknak Paolo Patane, az Arcigay olasz melegszervezet elnöke. Hozzátette, Lady Gaga részvétele hatalmas jelentőséggel bír, hiszen világhírű popsztár kötelezi el magát a melegek jogainak védelme mellett. Részvétele kezdetben kétségesnek tűnt, az olasz melegszervezetek szerint Lady Gagát az győzte meg, hogy megtudta, májusban a római parlament nem szavazta meg a homofóbia büntetésérôl szóló törvényt. Az Arcigay köszönetet mondott az Egyesült Államok római nagykövetségének és az amerikai külügyminisztériumnak a szervezésben való közvetítésért.

A tánckarával fellépő Lady Gaga ingyen vállalta a római Europride-on való részvételt. Fellépésének programját még nem közölték, de a hírportálok értesülései szerint biztosan elénekli a diverzitásról szóló slágerét, a Born This Way című dalt.