45 ezer kocsmába tért be egy brit férfi

2011.06.14. 14:11 Módosítva: 2011.06.14. 14:11

Kocsmacsúcsot döntött egy brit férfi: 45 ezer ivóba tért be 25 ezer pint sörre - írta az MTI. A két adatból következőn a 66 esztendős Bruce Masters nem alkoholista, ugyanis kocsmánként átlagosan bő 3 deci sört döntött magába. (Egy pint 0,57 liter.) A kocsmák mindegyike brit földön van, és fél évszázad kemény kocsmázása volt a rekord ára.

Masters 1960-ban kezdte országos portyáját. Ittas vezetésen sosem érhették, mivel mindig vonattal utazik. A 45 ezredik kocsmaállomása a walesi Hole In The Wall (Lesipuskás) volt. Masters életelve az alaposság.

"Ha valamit érdemes csinálni, akkor azt érdemes alaposan csinálni" - idézte a férfit a brit Metro újság. A kocsmázást pedig ezek szerint nagyon érdemes csinálni, mert Maters nagyon alaposan csinálta. Idővel számítógépes adatbázisban összegezte pontos feljegyzéseit. A 45 ezer kocsma nagy szám, ám még így is maradt bőven, melybe nem tette be lábát Masters. Két nagy kedvence a Bumble Bee (Dongó) és a The Swan (A hattyú) lakóvárosában van, Flitwickben. Bevallja, hogy neje nem rajong a kocsmarekordért, de nem is zsémbel miatta, egyszerűen csak jobban szeret otthon lenni.