Katy Perry új klipjében feltűnő Rebecca Black Friday című számát több mint száz millióan nézték meg a Youtube-on, még úgy is, hogy ezt kiáltották ki a világ legrosszabb számának. Most azonban törölték a videót a Youtube-ról szerzői jogsértés miatt. “Megerősítjük, hogy az Ark Music-kal fennálló szerzői jogi vita eredményeképpen eltávolították a Friday-t” – nyilatkozta még a gyerekek által is utált számot éneklő Rebecca Black szóvivője a TMZ-nek.

Bármelyik videóra kattintva, ami az Ark Music Factory tulajdona a Youtube-on, az a szöveg áll, hogy szerzői jog miatt ez a videó nem elérhető.  “A Youtube nagyon komolyan veszi a szerzői jog megsértését. Amikor kapunk egy panaszt, amiben valaki azt állítja, a videó szerzői joga egy másik személy vagy vállalat tulajdonában van, mi azonnal eltávolítjuk a videót. Azok a felhasználók, akik azt hiszik, tévedésből távolítottuk el a videót, lehetőségük van fellebbezni a takedown ellen” – nyilatkozta a videómegosztó egyik szóvivője a TechCrunchnak.

(“A notice and take down eljárás lényege az, hogy abban az esetben, ha egy adott oldalon jogsértő tartalom jelenik meg, a tartalom szolgáltatójának személyétől függetlenül a panaszt, és az eltávolítás iránti kérelmet az Internetszolgáltatóhoz ( ISP-hez) kell eljuttatni, aki ideiglenesen megakadályozza a sérelmes információhoz való hozzáférést, vagy gondoskodik annak ideiglenes eltávolításáról” - Microsoft.)