Július 8-án lezajlott Damu Roland büntetőperének soros tárgyalása, amely ezúttal is zárt volt. Az ott elhangzott és jegyzőkönyvezett részletekről a sajtó így nem számolhat be, ám Dr. Mohácsi Ferenc, a színész védőügyvédje a Velvetnek a tárgyalás előtt elmondta, a pénteki tárgyaláson előterjesztettek egy magán-szakvéleményt, mivel a rendőrségi orvosszakértői véleményt iratellenesnek találták.

Egy ítélet akkor iratellenes, ha a megállapított tényállás ellentétes az iratok tartalmával - ez alapján arra lehet következtetni, hogy a tárgyalás lényeges eleme volt, hogy a védelem szerint az orvosszakértői vélemény nem támasztja alá a Palácsik Tímea által a rendőrségen és a bíróságon elmondottakat. Erről korábban már volt szó: akkor Mohácsi úgy nyilatkozott, ha valóban úgy történtek volna az események, ahogy Palácsik állítja (vagyis  hogy Damu számtalanszor ütötte ököllel a fejét, és csizmával rugdosta), akkor a nő nem pár nap alatt gyógyuló sérüléseket, hanem életveszélyes sérüléseket szenvedett volna. A tisztázás érdekében korábban újabb hazugságvizsgálatot is kértek.

Mohácsi a Velvetnek korábban azt is elmondta, a vádirat számos eltérő, egymásnak ellentmondó nyilatkozatot tartalmaz, amelyeket a rendőrségnek kellett volna tisztáznia. Állítása szerint, ha ez megtörténik, akkor bíróság elé sem kerül az ügy, épp ezért semmilyen büntetésre nem számít.

"A sértettnek ellentétes a nyilatkozata számos tanúval, rendőrökkel, önmagával, de nem egy-két helyen, és mondjuk időpontok vonatkozásában, hanem egyik nyilatkozatában úgy összeverték, hogy egy ember abba belehalna, más nyilatkozatában már egy kézéllel történő 'karateütésről' beszél. Ha azt az egyszerű kérdést feltette volna a rendőr, hogy hölgyem, miért térnek el ennyire a nyilatkozatai ilyen szinten, akkor van erre egyértelmű válasz, és ha van erre egyértelmű válasz, akkor nem vádemelésre, hanem a nyomozás megszüntetésére kellene sort keríteni" - fejtette ki a vádemeléskor.

Az ügy következő, szintén zárt tárgyalása július 19-én lesz. A színészt az ügyészség egy rendbeli erőszakos közösüléssel és két rendbeli személyi szabadság megsértésével vádolja.

A Velvetet már a Facebookon is megtalálja, klikkeljen ide, lájkoljon minket!