Egy brit férfi vitte el az EuroMillions nevű lottójáték főnyereményét: összesen 185 millió eurót (50 milliárd forint) nyert, a lehető legnagyobb összeget, a nyereményalap ugyanis ennél már nem nőhetett volna tovább – írja a Daily Mail.

Az európai lottójátékon 2010. október 8-a óta halmozódott a mostani főnyeremény, melynek megakaparintásához öt számot és két csillagot kellett eltalálni. Legutóbb szintén egy angol nyert, akkor 130 millió eurót (35 milliárd forint).

Ha valóban egy emberhez -és nem mondjuk egy baráti társasághoz- tartozik a nyertes szelvény, akkor a világ második legnagyobb lottónyereményét vitte el a szerencsés, a legnagyobb összeget (390 millió dollárt, azaz 74 milliárd forintot) még mindig az amerikai Mega Millions-on nyerték, 2007-ben.

Az Euro Millions 2004 óta létezik, kilenc ország - Franciaország, Spanyolország, Nagy-Britannia, Luxemburg, Belgium, Svájc, Portugália, Írország és Ausztria - lottótársasága alkotja. Ez a legnagyobb lottójáték a világon, hetente kétszer húznak számokat.