Havas Henrik nem vette jó néven, hogy Fáy Miklós szájára vette Hernádi Judit mellét - derült ki a Blikkből. A kritikus A víg özvegyről írt kritikájában nem kímélte a Heti hetes állandó női tagját: „Hernádi pedig domborított, mint aki elfogadta, hogy ő csak derék és nyak között tud érdekes lenni" - írta a Népszabadságban megjelent cikkben, amin Havas teljesen kiakadt. A tévés videoblogjában kelt a darab és a szereplők (többek között Bajor Imre) védelmére:

"Amikor mentünk a kocsi felé, megláttam Fáyt" - emlékezett vissza arra az estére Havas, amikor a Szegedi Szabadtéri Játékok előadását csak éjfél után tudták elkezdeni a szakadó eső miatt. "Ő volt az egyetlen, aki egy koszos, ócska rövidnadrágban ácsorgott. Olyan volt, mint Micsinay, aki egy besúgó volt, egy ellenzéki figura, akiről könyvet is írtak. Az egész arról szólt, hogy ez a Micsinay büdös, koszos, kövér, szemüveges és ápolatlan. Elnéztem Fáyt, pont olyan" - fakadt ki Havas, aki azt is kiemelte, hogy a színészek többórás várakozás után mégis színpadra léptek.

"Ehhez képest ez a fószer, ez a Fáy azt írta a kritikájában, hogy az „előadás az eső miatt majdnem fél 12-kor kezdődött, háromnegyed 2-kor éreztem úgy, ha még egy percig itt kell maradnom, visszatérek egy nagy géppuskával, és ámokfutni kezdek" - pöfögött tovább a televíziós. "Egy rohadt büdös szót nem szólt arról, hogy hány órás várakozás után kellett a színészeknek fellépni. Itt mindenki pocsék volt, mindenki szar volt. Állítólag ez az ember nem ismeri a kottát, de azt hiszi magáról, hogy tud írni."

A kifakadás után a lap próbálta elérni a további érintetteket, de sem Hernádi Juditot, sem Fáy Miklóst nem érték utol.