Az FBI ugyan vizsgálja hogy valóban a filmszínésznő, Marilyn Monroe szerepel-e az árverésre bocsátott szexvideón, ennek ellenére több mililó dollárért tervezik elárverezni augusztusban a 16 mm-es 6 perces filmet, amiről még másolat is készült.

A szexvideón az akkor még csak 20 éves Norma Jean – vagy egy jó hasonmása – látható, amint maszturbál és szexel egy ismeretlen férfivel. Az 1947-ben készült filmet Mikel Borsa, egy spanyol gyűjtő kínálja eladásra. Az AVN business oldal szerint ez a film lesz a csúcspontja a Buenos Airesi Film Gyűjtő Vásárnak, amelyet augusztus 6-án és 7-én rendeznek meg a Borges Kulturális Központban. Az esemény rendezője Mikel Borsa, aki mindkét példányt birtokolta, 2001-ben már eladta az egyiket egy magángyűjtőnek 1,2 millió dollárért (228 millió forintért). Azt mondja, arra számít, hogy az árverésre bocsátott filmet kétszeres áron sikerül majd eladni, mint amennyi a kikiáltási ára.

Ez mind szép és jó, azonban nem biztos, hogy a filmben valóban Marilyn Monroe szerepel. Állítólag az FBI vizsgálja a film eredetét, mint ahogy azokat az ékszereket is, amelyek hasonlítanak Monroe által viselt darabokhoz a videóban. „A szalagokat állítólag egy amerikai tisztviselő vitte Franciaországba, ahol évtizedeken keresztül tárolták egy régiségkereskedésben majd valamiért elfelejtették, hogy ott vannak, mindaddig, amíg két spanyol gyűjtő tudatlanul egy
másik filmmel együtt megvásárolta. Később derül ki, hogy nagy a hasonlóság a filmcsillag Norman Jean Bakerrel” – tette hozzá az állítólagos szexvideó tulajdonosa, Mikel Borsa.

Legutóbb Marilyn Monroe híres fehér ruháját árverezték el.