Az énekesnő – aki jelenleg szingli –  őszinte és határozott a mindennapi életben, de azt állítja, amikor a szexről van szó, úgy kell őt kezelni, mint egy igazi nőt. “Nagyon domináns vagyok. Szeretem, ha nőnek érezhetem magam minden szempontból. Ez az a helyzet, amikor a pasi férfi lehet én pedig igazi nő” – nyilatkozta a színpadon nem visszafogott Rihanna az amerikai Glamour magazinnak.  „Ez az az idő, amikor egy férfi tényleg férfi, egy nő pedig nő. Nem igazán passzolna hozzám, ha az ágyban is az erősebb felet játszanám" – tette hozzá Rihanna.

Rihanna beszélt csalódottságáról is, miszerint nem akar olyan lenni, mint egy rocksztár és nem akar több szórakozást vinni a karrierjébe, mert ő sok fiatal lány példaképe. Hogy mennyire foglalkozik a rajongóival jó példa az is, hogy egyiküket a mikroblogján gyászolta.

„Jó példát akarok mutatni és mindeközben élni a saját életem. Úgy érzem a popsztárok nem rock sztárok többé, mert példát kell mutatniuk és a szórakozást távol kell tartaniuk, mert ők csak a művészettel
akarjanak szórakoztatni”– nyilatkozta Rihanna és elmondta, úgy véli, sokkal többre vitte, mint tervezte. „A karrierem kezdetén nem viselhettem rózsaszín vagy piros rúzst, az bizarr lett volna. De ott van az a sok rajongó, akik mindig megújítanak engem. Meg akartam maradni olyannak, amilyen vagyok, de a pimaszság és a viselkedésem is én vagyok.”