Eva Mendesen megdöbbennek az emberek, amikor látják kenyeret enni, a hollywoodi sztárok általában távoltartják maguktól a szénhidrátokat.

“Belülről koncentrálok kifelé,  ez minden, e szerint étkezem,  így etetem a testem és annyi vizet iszom amit a testem diktál. Nem eszem húst, de sok halat és barna rizst fogyasztok” – mondta Eva Mendes a Zest magazinnak. “Szeretem a kenyeret, is. Az emberek meglepődnek amikor kenyeret eszem az étteremben, de általában teljes kiőrlésűt kérek” – és hozzátette, azért a fehér kenyértől, a fehér rizstől és a fehér tésztától távoltartja magát. De azért bármit megenne, ami csokiból van.

Eva Mendes kenyeret is csak egészségeset eszik, egyébként rendszeresen sportol, hogy formában tartsa magát. “Heti háromszor-négyszer elmegyek kondizni, nem ismétlek sokszor, cardiózom, általában futok” – mondta az interjúban. “A minimum 35 perc, amit ha az ember okosan kihasznál, elég. Aztán egy órát súlyzózom, emellett heti kétszer jógázom, többnyire Astangát. De a jógaoktatóm külön tervet készített nekem ami arra épül, mire van szükségem” – tette hozzá a házasságot feleslegesnek tartó, gyerekvállalásra még nem kész 37 éves színésznő.