A Cheryl Cole-lal békülő X Factor atyja azt akarja, hogy halálakor fagyasszák le a testét, hogy pár száz év múlva újraéleszthessék. “Ha nem működik, nem működik. De ha igen, akkor én boldog leszek” - mondta az amerikai GQ magazinnak. “Ha lehetséges - és azt hiszem, hogy igen - miért ne lehetne második esélyem? Őrülten hangzik? Ez egy jó ötlet. Van egy olyan érzésem, hogy ha nem teszem, sajnálni fogom” - tette hozzá Simon Cowell, aki reméljük, sokat mondja majd, hogy Simon mondja, ha tényleg felébresztik 300 év múlva.

A krioprezerváció

A krioprezerváció fagyasztással történő tartósítás, így tartósítják az őssejteket is. Lényege, hogy a sejteket a biológiai nullapontjuk alá hűtik, és ott is tárolják. (forrás: Krio Intézet)

A krioprezerváció - ez a hivatalos neve - költséges móka, 120.000 fontba (38 millió Ft) kerül, jelenleg két vállalat foglalkozik ezzel Amerikába. Eddig több mint ezer ember jelentkezett a kísérletre. Simon Cowellről úgy hírlik,  iszonyú hiú ember, hogy intravénásan nyomja magába a vitaminokat, szuper egészséges turmixokat fogyaszt és nagyon odafigyel magára. A vagyonát 300 millió fontra (kb. 100 milliárd Ft-ra) becsülik, ezt jótékony célokra ajánlaná fel halála esetén.