Elijah Wood szerint a marihuánának nem lenne szabad illegálisnak lennie, és nem is érti miért van betiltva, mert szerinte ártalmatlan. Igaz, ő nagyon ritkán él vele, mert rosszul viseli a mellékhatásokat, olvasható a contactmusic.com-on.

„Szerintem az egész fogalom, ami körülöleli a marihuánát, az illegalitással együtt, már átlépi a képtelenség határát. Butaságnak tűnik aggódni valami olyasmi miatt, ami ennyire természetes. Bevallom, nem tartozom a nagy fogyasztók közé, nem igazán jött be nekem, de vannak barátaim, akik szívják, vagy már évek óta füstölnek. Mindig szerettem volna elérni azt a nyugodtságot, amit a marihuána ad, de sajnos nem bírom. Mindig szószólója voltam az ügynek. Úgy érzem nem kéne ennyire elzárkózni."

A Gyűrűk Urában frodóskodó színész úgy véli, hogy Hollywoodban már széles körben elterjedt a marihuánafogyasztás, és a mindennapi élet részévé vált.  „Elértük azt a pontot, amikor egy természetesnek tűnő dolog az emberek életében, már nem tabu többé. Az embereknyíltan beszélnek róla. Nem kell rejtegetni, vagy szőnyeg alá söpörni a
témát. Egy kisebb csoportnak már most a mindennapi életéhez
tartozik, a legtermészetesebb módon.”