„Tegnap este Özge nagyon csúnyán kezdett köhögni, ami talán más kutyusok esetében nem lenne olyan tragikus, viszont nekünk már történelmünk van ezzel a rettenetes krákogással” – mesélte a Velvetnek Steiner Kristóf, aki a Facebookon keresztül várja a fényt és a gyógyító szeretetet kutyája számára.

„Babakora óta nagyon komoly poratka allergiája van, és ha nem szed rendszeresen szteroidokat, véresre vakarja magát. Ezek a szerek viszont rettenetese legyengítik az immunrendszerét. Öt évvel ezelőtt egy hasonló krákogó-görcs odáig fajult, hogy néhány óra után vért kezdett köhögni, és végül a klinikán kötöttünk ki vele, ahol vérátömlesztést kapott, annyi vért veszített. Iszonyatos volt az a három nap, senkinek sem kívánom. A mostani köhögésnél nem vártuk meg a tragédiát, ezért az éjszaka közepén kibumliztunk Tel Aviv határába, ahol vérvételtől tüdőröntgenen át rengeteg vizsgálaton esett át, és közben folyamatosan fulladozott a köhögéstől.” Kristóf hozzátette, Özgének szerencsére van kisállatbiztosítása, mert az ellátás kint drágább, mint az emberek kórházban: a dupláját kellett kifizetnie annak ma hajnalban, mint amit a saját törött lábára költött két éve.

„A kabbalatanárom egyik elhíresült mondatával nyugtatgattam magam: "A félelem nem szerepel a lehetséges opciók között." Hajnali négyre értünk haza, a párom, Matan - aki orvos - 24 órás ügyelet után, 3 óra alvással indult ma dolgozni, én pedig holnap utazom Velencébe a filmfesztiválra, Madonna W.E. című filmjének premierére és sajtótájékoztatójára. És bár úgy szakmailag, mint emberileg óriási dolog lenne az életemben egy Madonna interjú, ha Özge holnapig sem lesz jobban, biztosan nem utazom el” – nyilatkozta Steiner.